De ce RCA-ul nu costa la fel pentru toata lumeaMulti se intreaba de ce pretul asigurarii auto RCA difera de la un asigurator la altul, desi acest lucru nu ni se pare OK. Ei bine raspunsul este mai simplu decat va inchipuiti, trebuie doar sa luam in calcul mai multe aspecte. In primul rand in afara de tipul masinii si vechimea acesteia, valoarea asigurata difera si in functie de alte criterii, cum ar fi puterea motorului, capacitatea cilindrica, dar si de cateva date personale ale soferului – nu proprietarului, caci masina poate fi pe numele sotiei, care nici macar nu are permis auto.

Cat costa cel mai ieftin RCA

Asa cum spuneam mai sus, pretul platit pentru RCA depinde de mai multi factori, cum ar fi varsta soferului si istoricul sau din baza de date a asiguratorilor auto. Cu alte cuvinte cu cat esti mai tanar si ai avut incidente in trafic, cu atat vei plati mai mult. Un lucru putin mai ciudat Persoanele Juridice platesc un RCA mai mic cu 20% fata de persoanele fizice!

La fel de ciudat – dar si nedrept este faptul ca persoanele de pana la 30 de ani platesc o prima de asigurare RCA mai mare cu 30% fata de cei ce au trecut de aceasta varsta. Teoretic se spune ca cei tineri nu sunt suficient de prudenti, insa ce faci daca descoperi ca tanarul are permis de la 18 ani si in cei 12 ani nu a facut niciun accident? Rezulta ca acestia au platit de fapt patru ani in plus fata de fratele lor care a luat permisul la 31 de ani si a condus tot 12 ani!

Conteaza orasul in care locuiesc pentru a plati un RCA mai ieftin? DA, desi este incredibil, cei de la sate platesc RCA mai mic decat cei din Bucuresti sau alte orase mai mari!

Informatii recente: