Asigurarile auto in Germania si romanii

RCA-Ieftin


Romanii ca si nemtii trebuie sa plateasca asigurarea obligatorie in Germania, intrebarea este care este cea mai ieftina RCA in aceasta tara. Noi avem deja pe site posibilitatea sa afli cat ar trebui sa platesti minim pentru ati asigura masina. Evident ca multe depind de istoricul tau ca sofer: de la vechime si pana la numarul de accidente pe care le-ai avut in decursul timpului pe teritoriul Germaniei – mai exact asigurarile avute in Germania. Asadar cum ai o masina esti obligat sa-ti faci KFZ Haftpflichtversicherung – echivalentul RCA-ului de la noi.

Asigurarile auto in Germania si romanii

Evident ca exista si asigurarea CASCO, cea cere te ajuta sa-ti repari si maisna ta in caz de accident, aceatsa putand fi totala sau partiala – multi romani din Germania preferand sa plateasca doar asigurarea obligatorie – KFZ Haftpflichtversicherung – ca sa iasa mai ieftin. Chiar si in cazul asigurarii CASCO multi opteaza pentru varianta partiala – Teilkasko – in detrimentul celei totale – Vollkasko. Daca nu ai probleme cativa ani la rand, te consideri fericit si zici ca ai facut economie. Dar ce faci cand te trezesti intr-o dimineata cu oglida retrovizoare lovita – deteriorata complet? Astfel de lucruri se vad des pe stradutele inguste ale Germaniei.

Stiai ca asigurarea CASCO compelta – Vollkasko – acopera inclusiv zgarieturile la parcare din vina ta? Adica daca esti neatent si iti zgarii masina cand parchezi, asiguarea acopera costurile de vopsire – indreptare tabla, inlocuirea pieselor de plastic. Asa cum spuneam mai sus, varsta si experienta soferului stabilesc pretul asigurarii RCA in Germania. La asta se adauga de exemplu cate persoane conduc masina, inclusiv daca o tii sau nu in garaj. La fel de important este si numarul de kilometri parcursi anual, cei care se plimba mai putin platind evident o asigurare mai mica. Dar cel mai important este sa circulati fara evenimente – Schadenfreiheitsrabatt!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *