Asigurari auto in Germania – tipuri de asigurari si preturi

RCA-Ieftin


Masina si responsabilitatea soferului in Germania, ca si in alte parti ale lumii, trebuie sa fie asigurate. In Germania, exista 3 tipuri de asigurari:

* Haftpflicht (-versicherung) – RCA – asigurare obligatorie de raspundere civila. Fara aceasta asigurare, nu veti primi Zulassung.
* Teilkasko – aceasta asigurare include plati de asigurare in caz de furtul masinii, incendiu, coliziune cu animale salbatice etc.
* Wollkasko este clasica asigurare CASCO care acopera totul.

Selbstbeteiligung – ceea ce numim franciza. Adica, partea pe care o vei acoperi in momentul producerii evenimentului asigurat. Selbstbeteiligung poate fi ales atat an Teilkasko, cat si in Vollkasko, ceea ce va reduce putin din costul platilor de asigurare. De regula, puteti alege intre urmatoarele sume:
* 0 €
* 150 €
* 300 €
* 500 €
* 1.000 €

Puteti plati pentru asigurare:
* O data pe an
* O data la sase luni
* trimestrial
* lunar

Noi am selectat asigurarea pe check24.de, ne-am optatpentru CosmosDirekt. La check24.de, asigurarea a fost mai ieftina decat la CosmosDirekt, deci are sens sa comparati preturile inainte de a incheia un contract.

Dupa ce ati incheiat un contract online, imediat va va fi trimis la e-mail-ul specificat eVB-Nummer.

Important:

1. Nu toate companiile de asigurari functioneaza atat de prompt, unele inca mai trimit eVB prin posta, ceea ce inseamna ca veti avea nevoie de cateva zile de asteptare. Prin urmare, alegeti asigurarea si studiati conditiile in avans.
2. Companiile de asigurari includ un numar diferit de servicii si o acoperire diferita a evenimentelor asigurate. Studiati in detaliu aceste intrebari.

Documentele de asigurare in sine, contractul etc. vor veni ulterior. Pana la noi au ajuns aproximativ intr-o luna.

Grüne karte
Ni s-a trimis un Grüne Versicherungskarte sau pur si simplu Grüne Karte, care iti asigura masina cand calatoresti in UE.

Mallorca-Police
Apropo, un alt serviciu interesant care este inclus de Haftpflicht este Mallorca-Police. Acest lucru inseamna ca, daca inchiriati o masina in tarile UE, asigurarea Haftpflichtversicherung din Germania este valabila si in strainatate. Deci nu sunteti obligati sa platiti asigurarea acolo.

Preturile
Ce poate influenta la pretul asigurarii:

* Experienta dvs de conducere. Experienta de conducere din alte tari nu este intotdeauna luata in considerare (insa nu toate companiile de asigurari fac acest lucru), atunci cand confirmi permisul in Germania, raportul incepe de la zero. Pe site-ul web se intrebarea este pusa asa: de cat timp detineti drepturi UE?
* Cat planuiti sa conduceti pe an. Cu cat intentionati sa mergeti mai putin, cu atat asigurarea este mai ieftina.
* Cate persoane intentioneaza sa conduca: sotii/partenerii sau mai multe persoane.
* Orasul in care traiti.
* Unde se afla masina noaptea: garaj, parcare inchisa, pe sosea etc.
* Ce fel de masina aveti.
* Cum veti plati pentru asigurare: o data pe luna, o data pe an etc.
* Si alti factori. [ vezi care e cea mai ieftin asigurare in Germania ]

Pentru ca noi avem drepturile germane de un an, deci un an de experienta, Haftpflicht ne-ar costa aproximativ 61 de euro pe luna.

Daca masina este relativ noua, atunci are sens sa luati Teil- sau Vollkasko. Teilkasko este important in caz de furt de masina. Vollkasko – pentru linistea voastra sufleteasca.

Am luat Vollkasko, cu o franciza de 150 de euro la Teilkasko si 300 de euro la Vollkasko. Vollkasko ne costa aproximativ 45 de euro pe luna.

Asigurarea auto totala ne costa aproximativ 106 de euro pe luna.

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *