13 moduri de a reduce costul asigurarii auto in Germania

RCA-Ieftin


Pana la 30 noiembrie, puteti inchide asigurarea auto in Germania, alege una nou si economisi niste bani. Daca soferul pe parcursul unui an nu a avut accidente, la sfarsitul anului poate conta pe o usoara scadere a primelor de asigurare. La reducerea semnificativa a pretului poate contribui optimizarea conditiilor de asigurare auto in Germania.

Nicio alta asigurare germana cu privire la numarul de capcane nu poate fi comparata cu asigurarea auto Kfs-Versicherung. Costul, in functie de persoana asigurate si tariful, se modifica de multe ori. Uneori semnarea unui nou contract ajuta la economisirea de bani.

RCA sau Casco

Pentru inceput, proprietarul masinii alege intre o asigurare obligatorie sau suplimentara. Vllkasko – asigurare Casco completa – este recomandat sa luati la un pret de 15000 euro. Teilkasco – o asigurare Casco partiala – are sens pentru o masina in valoare de 3000 – 15000 euro.

Pe scurt, care este diferenta:

* Haftpflicht – RCA obisnuita, acopera daunele aduse tertilor.

* Teilkasko – compenseaza pierderile suplimentare in caz de furt, coliziune cu animale, dezastre naturale si pagube cauzte de rozatoare.

* Vollkasko – plateste pentru tot.

Modalitatile de a reduce plata pentru asigurarea auto

1. Selbstbeteiligung

Cu o asigurare completa, asiguratul decide cat plateste de unul singur. Daca prejudiciul este sub valoarea stabilita, asigurarea nu plateste.
Este recomandat sa alegeti o limita de 150 euro pentru partial si 300 euro pentru Casco complet.
Astfel de “setari” ca cor aduce economie in valoare de 30-35% din asigurare.

2. De cate ori pe an platesti contributia la asigurare

De obicei, se ofera o taxa lunara, trimestriala, semestriala sau anuala.
Alegeti anual – economisind 5-11%.

3. Kilometraj

Introduceti cel mai mic kilometraj posibil pentru anul viitor. Daca in loc de 20.000 de kilometri notati 15.00 contributia va scadea cu 10-15%. Daca kilometrajul va fi mai mare, este suficient sa apelati compania de asigurari si sa indicati limita mai mare. Veti fi nevoiti sa achitati diferenta, dar incercarea vina n-are.

Atentie! Daca in caz de accident se dovedeste ca masina are la bord mai multi kilometri decat kilometrajul platit, asiguratorul are dreptul sa refuze compensarea platilor.

4. Numarul de soferi

Cu cate mai putin oameni vor conduce, cu ata este mai ieftin. Dasi in cazul aceleiasi familii diferenta este mica.
Retineti ca persoanele neasigurate pot conduce o masina, dar in caz de accident vor fi probleme cu asigurarea.

5. Tariful fara a alege un sevice auto

Asiguratorii aleg adesea ca parteneri ateliere auto de incredere pentru a optimiza costurile de inspectie si reparatii. Cand este de acord cu un service auto afiliat la firma de asigurare, economisesti pana la 13%.

Atunci cand are loc un eveniment asigurat, compania spune pe care atelier de reparatii auto trebuie sa-l contactati.

6. Telemetria

Telemetru masoara parametrii de conducere. Soferii care respecta intotdeauna regulle de circulatie si conduc cu atentie vor economisi 10-13 %din taxa, daca accepta sa le fie instalate echipamente de telemetrie in masina.
Ideal pentru soferii incepatori pentru o perioada de proba. In Germania, dupa obtinerea permisului timp de 2 ani, orice incacare grava poate duce la pierderea permisului de conducere.

7. Deducerea profesiei

Unele grupuri au bonusuri de asigurare auto pertsonalizate. De exemplu, oficialii care servesc fundatii caritabile. Companiile germane se specializeaza uneori in anumite profesii – ingineri, programatori, avocati. Chiar si studiile superioare uneori au importanta.
Daca specificati o specialitate in cautarea ofertelor companiilor de asigurari, este posibila o deducere personala.

8. Garaj

Daca aveti parcare intr-un garaj subteran sau inchis, nu uitati sa indicati acest lucru. Un loc de parcare fiabil reduce costurile cu pana la 7 %.

9. Locuinta ca proprietate

O proprietate imobiliara ofera o reducere de pana 12%.

10. Tipul autoturismului

Cand cumparati o masina in Germania, acordati atentie la Typklasse.
Cu cat este mai scumpa masina, cu ata va fi mai scumpa si asigurarea auto.
In asigurarea obligatorie de raspundere civila germana sunt 16 klasse, in Teilkasko – 23, in Vollkasko -24.

Adesea, acelasi model din cauza diferentelor la motor primeste un alt tip de clasa.

Economii potentiale – 5-15%.

11. Masina electrica

Masinile electrice si hibrid pot aduce economii nu doar la impozite, dar si la asigurarea auto. Un bonus de 20% se da, de exemplu, de Allianz.

12. Disponibilitatea unui card de calatorie

Posesorii unui abonament pentru transport public lunar sau reducere BahnCard la calea ferata germana se pot astepta la o reducere a taxei de asigurare de 2%.

13. Optiunea platii personale a daunelor

Exista tarife care permit pana la sfarsitul anumul sa plateasca in mod independent pierderea cauzata in caz de accident. O astfel de oportunitate este mai profitabila daca aveti o experienta lunga fara accidente – este mai bine sa platiti 100 de euro, si sa nu permiteti o crestere a sumei de asigurare cu 120-140 euro pe an din cauza scaderii SF-Klasse.

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *