Schimbarea asigurarii auto germane online

RCA-Ieftin


Pana pe 30 noiembrie, proprietarii auto germani pot schimba asigurarile auto. Cum se poate schimba asigurarea auto pe Internet?

In Germania, asigurarea auto actuala, fara a vinde masina, se shimba la inceputul anului viitor. Insa cererea de reziliere a contractului trebuie trimisa companiei de asugurare inainte de 30 noiembrie. Prin urmare, incepand cu 1 octombrie, companiile de asigurari germane intra in cursa pentru clienti si scot pe piata noi tarife si promotii. Pana pe 30 noiembrie, proprietarii auto germani pot schimba asigurarile auto. Cum se poate schimba asigurarea auto pe Internet.

De ce sa schimbi asigurarea auto in Germania

In timp, se modifica parametrii in fuctie de care se calculeaza pretul asigurarii: varsta soferului si a masinii, experienta de conducere, experienta fara accidente, kilometrajul si asa mai departe. Unii parametri afecteaza costurile in mai mult, iar altii fac asigurarea mai ieftina. Despre formarea preturilor pentru asigurarea auto in Germania veti citit intr-un articol separat urmator.

In fiecare an se schimba statisticile privind accidentele si evenimentele asigurate. Cand asiguratorii vad ca o marca auto sau un grup social de soferi au mai des accidente, pretul seviciilor creste. Dimpotriva, modelele sau grupurle care ajung mai rara in accidente primesc reduceri tarifare.

Pentru a afla daca s-au schimbat conditiile de asigurare, puteti utiliza calculatoarele de pe Internet. Proprietarul masinii introduce informatiile solicitate in formularul de cautare si primeste zeci de oferte. Scopul este de a asigura o masina cat mai ieftin.

Dar compararea asigurarii doar la pret este o greseala. Serviciile de asigurare auto din Germania reprezinta o gama larga de servicii. Diferentele de pret sunt determinate de includerea serviciilor in contract si de parametrii pentru furnizarea serviciilor.

De exemplu, actuala asigurare auto acopera daunele cauzate tertilor din cauza unui accident in valoare de 10.000.000 euro. Concurentul ofera o acoperire de 1,5 ori mai mare. Costul asigurarii, de exemplu este mai scump cu 10 euro pe an. Se dovedeste ca, pentru 10 euro, ridica acoperirea posibelelor daune de odata si jumatate. Oferta minunata! Cu toate acestea, accidentele din Germania adesea produc pagube de dimensiuni comparabile? Va trebui sa zburati pe fereastra unui magazin de bijuterii…

Cum va pregatiti pentru calcularea pretului unei asigurari auto

Pentru a calcula confortabil costul asigurarii auto in Germania, alocati o ora de timp si pregatiti documentele. Va fi necesar:

* Fahrzeugschein sau Zulassungsbescheinigung Teil I – documentele pentru masina

* Informatiile despre proprietar si alti soferi

* Adresa din Germania (nu puteti verifica pretul asigurarii fara o resedinta in Germania)

* Permis de conducere a asiguratului

* Card membru Autoclub, daca il detineti

* Date despre asigurarea curenta, pretul pentru anul viitor. Apelati compania de asigurare, cereti un pret. Daca nu o faceti, va vor trimite datele in decembrie, cand este prea tarziu pentru a schimba asigurarea. Schimbarea contractului la sfarsitul anului este posibila numai daca creste marimea contributiei anuale.

In plus improspatati-va cunostintele despre asigurarea germana, astfel incat sa nu va va piardeti intre diferite optiuni in timpul procesului de introducere a datelor. Vedeti si articolele despre asigurarea auto germana:

Completarea unui formular de cautare a asigurarilor auto

Daca ati citit atent si aveti la indemana tot ce am mentionat mai sus puteti incepe calcularea online. Ce se ia in considerare atunci cand schimbati asigurarea auto in Germania?

Decizia se ia dupa clasa fara probleme! Dar noua asigurare poate sa nu adopte clasa SF din cea veche.

Clasa SF (perioada de conducere fara probleme) Procentul contributiei de baza

SF M/S – se aloca pentru un eveniment de asigurare in primii ani de conducere – 100 %

SF 0 – se aloca in anul emiterii permisului de conducere – 100%

SF 1/2 – atribuit la cea de a doua masina de la acelasi proprietar sau alte masini
comune de familie – 100 %

SF 1 – 100%

SF 2 – 85 %

SF 3 – 70 %

SF 4 – 60 %

SF 5-8 – 50-60 %

SF 9-15 – 40-50 %

SF 16-25 – 30-40 %

>SF 26 – 20-30 %

De exemplu, daca in cadrul contractului curent, soferul a inceput cu un bonus la clasa SF pentru reprezentatii profesiilor cu inalta calificare, acest bonus nu va fi luat in considerare intr-o alta asigurare.

Inainte de schimbarea companiei de asigurare, aflati ce clasa fara accident este listate in asigurare daca eliminati toate bonusurile. Apelasi asistenta inainte de a compara noi oferte.

Pretul asigurarii este un factor important, dar nu unul determinant. Luati in considerarea pachetul de servicii care este inclus in asigurare. Inainte de a incheia un contract, comparati valoarea acoperirii si daunele compensate.

Atentie la fila cu detalii tarifare atunci cand alegeti o noua asigurare auto in Germania.

Daca exista mai multi soferi, este mai bine sa indicati pe cel care este mai in varsta ca sofer principal si sa indicati alti soferi ca suplimentari.

O schimbare a situatiei de viata duce la o modificare a pretului asigurarilor auto. Nasterea unui copil, achizitionarea de locuinta, varsta soferilor, scaderea kilometrajului si alti factori modifica semnificativ valoarea primei de asigurarea.

Tarifele companiilor de asigurarea se modifica anual. O oferta avantajoasa in acest moment nu va ramane asa pentru totdeauna. Totul depinde de situatia fobdurilor de asigurare.

Organizatiile pentru protectia consumatorilor inspecteaza bunurile si serviciile pe piata germana. Asigurarea este, de asemenea, verificata si evaluata. In germania, cea mai buna evaluare este 1. Cu cat numarul este mai aproape de aceasta valoare, cu atat propunerea este mai bune in opinia organizatiei de inspectie.

In fiecare an, Testsieger este determinat – castigatorul printre produsele comparabile din aceeasi categorie pe piata germana. Calculatoarele online iau in calcul estimarile si apar in rezultatele cautarii.

Serviciul de utilizare a calculatoarelor de preturi este gratuit. Primirea ofertelor nu obliga sa inchei un contract.

In termen de 14 zile de la incheierea contractului, clientul are dreptil sa refuze serviciile in scris si sa rezilieze contractul.

Speram ca toate aceste informatii va vor ajuta sa obtineti oferte excelente in ceea ce priveste asigurarea auto germana.

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *