Amenzile pentru roviniete semnate electronic anulate

RCA-Ieftin


Asa cum v-ati obisnuit deja site-ul AutoAsig este mereu de partea transportatorilor si a soferilor, pe langa faptul ca va oferim asigurarea RCA, CASCO si rovinieta la cel mai mic pret posibil, va anuntam si ori de cate ori legislatia se schimba in favoarea voastra. Iata ca amenzile date pentru lipsa rovinmietei semnate electronic nu mai sunt legale, Avocatul Poporului reusind sa anuleze toate amenzile ce au fost date fara a fi semnate olograf – adica cu pixul, de o persoana imputernicita. Asa ca s-a cam terminat cu o parte din abuzurile si amenzile venite pe banda rulanta. Teoretic, acum poate fi tras la raspundere si cel care semneaza, in cazul in care amenda este data de mai multe ori in aceiasi zi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat luna aceasta pe 16 februarie dreptate soferilor si nu celor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A. Ca sa fac si eu o paranteza, de cate ori nu mi-au pus astia gresit numarul de pe sasiu pe taxa aia amarata de drum, iar cand le spuneam sa corecteze, cica nu mai pot, mama lor de hoti! In sfarsit o veste buna, nu mai trebuie sa alergam cu zeci de procese verbale sa le anulam, ci putem sa-l dam in judecata pe cel ce le semneaza abuziv.

Evident rovinieta trebuie platita, chiar daca de multe ori platim ca sa ne stricam masina pe drumurile nationale, dar asta este o alta discutie. Ma gandesc ca Avocatul asta al Poporului, ar trebui sa se gandeasca si la remedierea acestui aspect, eu platesc taxa de drum si drumul imi strica masina! Asa o fi corect?

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *