Noul Cod Rutier intra in vigoareNoul Cod Rutier intra in vigoare incepand de maine si daca pana acum ati crezut ca amenzile sunt mari, sa le vedeti pe cele noi si apoi s ava plangeti! Nu stiu de ce mai dau legi daca tot ei le incalca, asa se intampla si acum cand amenzile vor creste de 10 ori, devenind practic incompatibile cu veniturile. Nu discutam de abateri grave, ci de simple incalcari ale Codului Rutier incepand cu anul 2015. De exemplu daca sunteti prinsi ca ati vorbit la telefon in timp ce erati la volan, veti scoate din buzunar 1.600 de lei! Crezi ca ai banii astia si merita sa risti?

Noul Cod Rutier intra in vigoare

Culmea este ca pentru depasirea vitezei amenzile sunt ceva mai mic, chiar daca punctele de penalizare sunt multe: intre 9 si 20, dat amenda variaza intre 720 si 1.600 de lei. Dar in plus fata de situatia anterioara, ramai si fara permisul de conducere timp de trei luni ( 90 de zile ). Aveti mare grja la viteza limita pe anumite sectiuni de drum, unde sunteti obligat sa mergeti sa zicem cu 30 de kilometri pe ora, sau hai sa zicem cu 50. Daca depsiti cu peste 60 de kilometri pe ora – adica daca in lic de 30 aveti 90, sau in loc de 50 circulati cu 110, riscati o amenda de 4.000 de lei, mai mult de 1000 de euro pentru ca ati calcat pedala de acceleratie!

Incalcarile grave ale noului cod rutiier duc amenzile la un prag pe care acum un an nici macar nu va gandeati, pentru veniturile din Romania. Astfel riscati 20 de puncte de penalizare daca nu acordati prioritate, iar daca nu achitati amenzile in maxim 30 de zile, ramaneti fara permisul de conducere care se suspenda! Cea mai mare amenda in acest moment prevazuta de codul rutier este de 9.600 de lei, iar trecerea pe culoarea rosie a semaforului va lasa fara 4000 de lei din bugetul familiei.

Daca pana acum accidentul si conducerea sub influenta alcoolului pareau infractiuni grave, iata ca si alte infractiuni au devenit acum la fel de importante ( cel putin pecuniar )!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *