Polita RCA si noul Cod Rutier in 2015

RCA-Ieftin


Daca pana acum mai era cum era pentru soferul de rand, din 16 februarie lucrurile se schimba radical, odat acu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier. Amewnzile se maresc substantial, ata pentru cei ce circula pe drumurile publice cu Polita RCA expirata sau fara rovinieta, dar si pentru cei ce vorbesc la telefon sau nu poarta centura de siguranta. Amenzi de 1.600 de lei vor fi date cu usurinta, asa ca va rugam sa va ganditi de doua ori inainte sa ca deplasati pe drumurile publice cu telefonul la ureche sau cu centura de siguranta uitata si nefolosita.

Polita RCA si noul Cod Rutier in 2015

Cea mai mare amenda va fi de 9.600 de lei si nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna asta, mai ales ca in afara de amenda deja noul Cod Rutier din 2015 prevede ca permisul poate fi suspendat pentru amenzi neplatite. Mai mult, scaunul pentru bebelusi si  grija ca persoanele minore sa poarte centura de siguranta intra in responsabilitatea soferului. Sa nu mai zici ca platesti doar RCA si rovinieta, acum ai pe cap mult mai multe responsabilitati, dar de cele doua amintite scapi usor, le comanzi la noi online si gata!

Punctul de amenda a ajuns la 90 de lei, deci e simplu de socotit, un amica de 3 puncte iti aduce o gaura in portofel de 3×90=270 de lei! Nu vreau sa stiu cum e la 10 puncte sau mai mult! Cele mai mari amenzi sunt pentru ca nu ai oprit la trecerea peste calea ferata la semnalul de avertizare sau la o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Adica te saraceste de 9.600 de lei – din aia noi!

Transport-Ro-UK

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *