Fotografierea masinii in conditii buneDe multe ori suntem confruntati cu nevoia de obtine niste fotografii clare cu masina noastra sau cu detalii legate de masina noastra. Uneori avem nevoie de fotografii pentru a vinde mai usor o masina prin site-urile de anunturi. Alteori avem nevoie, in caz de accident, pentru a face dovada unor stricaciuni companiei de asigurari. Sau pur si simplu, poate ca vrem sa ne laudam cu automobilul nostru proaspat tunat si sa postam imaginile pe internet.

Sfatul nostru este sa apelati la un profesionist. Sunt fotografi specializati in fotografia de produs care fac minuni. Pot deplasa lumini profesionale la fata locului si pot face o masina sa arate ca in reclame.

Daca totusi nu va permiteti sa platiti un fotograf de meserie, atunci iata, in continuare, cateva sfaturi pentru a obtine imagini decente cu mijloace proprii.

Spalati masina inainte de sesiunea foto. Pentru ca atat geamurile, cat si vopseaua reflecta lumea inconjuratoare, incercati sa gasiti un loc cu cat mai mult spatiu de jur imprejur. Un camp gol ar fi ideal, sau o parcare goala imensa.

Nu incercati sa trageti fotografiile pe timp insorit. Zonele care reflecta lumina vor aparea excesiv de luminoase, “sparte”, iar zonele umbrite vor fi prea intunecate. Cel mai bine este sa alegeti o zi cu nori, sau perioada de dupa apusul soarelui, crepuscul. Nu folositi blitul de pe aparat. Veti crea o mare pata de lumina in caroserie. Blitul il puteti folosi numai in fotografiile de interior, dar si atunci trebuie sa aveti grija sa nu obtineti reflexii in geamurile masinii. Pentru fotografiile de interior deschideti toate usile, eventual plafonul, sa intre cat mai multa lumina, chiar daca spre exemplu veti fotografia numai in fata.

Aveti grija la unghiul din care trageti, este posibil sa apareti in reflexia vopselei sau a geamurilor. Incercati sa nu trageti perpendicular pe suprafete mari. In loc sa va pozitionati in lateralul masinii si sa pozati perpendicular, mai bine va deplasati mai spre spate si trageti dintr-o parte. Uneori este util sa fotografiati de jos in sus, in acest fel nu apareti in reflexie si asigurati o perspectiva eroica.

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *