Ce capcane poate ascunde o asigurare CASCO

RCA-Ieftin


Cei care dispun de mai multi bani isi asigura masina si CASCO, pe langa asigurarea RCA obligatorie – evident pentru a nu ramane in cazul nefericit al unui accident cu masina nereparata. Dar nu d emulte ori am vazut cazuri in care ramai si cu banii dati si cu masina nereparata, asa ca ne-am gandit sa oferim cititorilor site-ului AutoAsig cateva sfaturi utile legate de asigurarea CASCO si despre capcanele pe care le poate ascunde aceasta.

Ce capcane poate ascunde o asigurare CASCO

Deci ca sa evitati riscul de a va trezi ca firma asiguratoare nu acopera partial sau integral reparatia masinii dumneavoastra avariata intr-un accident rutier, verificati cu atentie clauzele contractuale. Agentul care va asigura poate sa va zica multe, important este insa ce scrie in polita de asigurare CASCO pe care o semnati. De obicei va asigurati in caz de accident, de furt sau vandalism.

De multe ori clientii unei polite CASCO cer in mod expres sa fie scoase din polita furtul si vandalismul in ideea ca vor plati mai putin. O greseala spun specialistii, caci daca nu se gaseste faptasul, de cele mai multe ori un furt cu autor necunoscut devine in instanta vandalism, iar voi riscati sa nu fiti despagubiti.

Cel mai des agentii de asigurari va pacalesc atunic cand nu va explica cum stau treburile cu scadera valorii asigurate in functie de valoarea daunei. Adica pe intelesul tuturor, daca ai avut o dauna de 5000 de euro iar masina a fost asigurata pentru 8.000 de euro – luam cazul unei Dacii standard, dupa prima avarie va mai raman de acoperit doar 3.000 de euro, deci la un necaz in acelasi an, daca daunele vor fi de 4.000 de euro veti pune 1.000 din buzunar.

Fiti atenti daca sunteti despagubiti si in cazul in care nu ati fost impicat intr-un accident sau nu ati suferit de pe urma vandalismului. Cel mai simplu exemplu: se ciobeste parbrizul cand masina este in parcarea blocului! Fiti atenti si la tractare in caz de avarie: pana la cel mai apropiat serice sau pana la domiciliu?

La final vedeti ce semnati la sofer: detinator unic sau si alte persoane? Eu zic sa bifati si altele persoane, de cate ori nu vine nasul si vrea sa mute masina, o loveste de bordura si cine plateste? Cam asa stau trebuirile, deci ochii mari la ce semnati!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *