Asigurari de sanatate + CASCOHai sa vedem ce faci daca ai masina si casa iar tu lucrezi la propria firma? Ce asiguare iti faci si la ce firma de asigurari preferi sa platesti. La masina e simplu, alegi minim asigurarea RCA si rovinieta, insa noi iti zicem ca o asigurare persoanala, un CASCO la firma nu strica. In primul rand ca astea iti scad suma impozabila, caci sunt cheltuieli deductibile, deci cel putin 16% este o economie. Apoi stai linistit, caci o masina folosita pe firma nu e tot aia cu masina pe care o folosesti doar ca sa mergi cu sotia la Mall. Daca te gandesti ca faci o economie, ei bine sa stii ca nu e chiar asa.

Dar am zis s ane gandim si la asigurarea de sanatate, una facultativa zic eu, caci cu cea de la statul roman am vazut cum este, faci obligatoriu doar gripa si asta nu prea des. Inca ma mai intreb – din 1990 si pana azi – de ce platesc eu asiguare medicala obligatoriu, daca in caz ca am ghinion si nu am na din lista aia mica si nesemnificativa de boli acceptata de Casa de Asigurari de sanatate, sunt ori mort – iar aici ma intreb cum pot dormi linistiti toti parlamentarii din 89 si pana azi – ori decedat. Cam neplacut pentru situatia unuio acare plateste obligatoriu la stat, nu-i asa?

Ce ne ramane de facut in cazul in care venitul ne permite totusi sa traim cat de cat decent? Sa ne luam o asigurare de sanatate facultativa, inclusiv pentru accidente, etc. Asa macar stii pe ce ai dat banii!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *