Asigurari auto RCA in Germania

RCA-Ieftin


Romanii din Germnaia dar si cei care isi cumpara o masina din aceasta tara ar trebui sa stie cateva lucruri. In primul rand de ce acte este nevoie atunci cand cumpar o masina second hand din Germania. Daca vreau sa inmatriculez masina in Germania am nevoie de urmatoarele acte:

# in primul rand avem nevoie de Fahrzeugbrief/ Zulassungsbescheinigung Teil 2 – sau cum se spune la noi cartea de identitate a autoturismului.

# TÜV Bericht – inspectia tehnica periodica sau RAR cum o cunoastem noi in Romania. Aceasta trebuie sa fie valabila, adica sa nu fie expirata.

# Elektronische Versicherungsbestätigungskarte – asigurarea autoturismului – RCA la noi, evident in termenul de valabilitate.

# Meldebescheinigung – este acel act de la primaria orasului unde locuiti, insotita de un act de identitate valabil – doar in cazul in care locuiti evident in Germania.

# Einzugsermächtigung für das Finanzamt si Gewerbeanmeldung in cazul in care vanzarea sau inregistrarea s-a facut prin imputernicit sau se inmatriculeaza masina pe persoana fizica autorizata – de obicei e vorba de cei care transporta marfa sau persoane cu masina respectiva.

Vom reveni in scurt timp si cu alte informatii legate de firmele de asigurari din Germania, cu un calcul sumar daca merita sau nu sa circulati in Romania cu numere nemtesti pana la expirarea documentelor facute la cumparare, etc. Aceste informatii sunt cu siguranta de folos, avand in vedere ca pretul unei masini aduse din Germania este cel putin jumatate decat daca o cumparati din Romania. Pe mine chiar ma bate gandul sa iau o masina la fel cu a mea pentru piese de schimb. Cred ca in maxim doi  ani imi amortizez investitia si raman si cu ceva castig daca o dezmembrez mai tarziu. Va urma un sir de articole despre tractari auto Germnaia! Sau de ce nu despre aducerea masinii de catre un sofer din Germania!

Asigurari Germania

Informatii recente: