RCA si Carte verde in Republica Moldova

RCA-Ieftin


Am primit cateva sugesti ilegate de introducerea unei rubrici speciale dedicate Republicii Moldova, cat costa RCA-ul acolo si cat Cartea verde. Daca in Romania Cartea verde este inclusa pentru tarile din Uniunea Europeana in RCA, in tara vecina nu e tocmai asa. Acolo desi taxele pentru RCA sunt mult mai mici decat la noi, ca sa circuli in Europa va trebui sa platesti anual 400 de eruo. Evident ca te poti asigura si pe perioade mai scurte, dar oricum iese scump.

Carte verde in Republica Moldova

Pentru romanii din Moldova a devenit deja o problema costul pentru Cartea verde, nimeni nu mai poate face o socoteala cum ar iesi mai ieftin o persoana care merge frecvent prin ambele tari cu masina sa. Pe de o parte in Romania sunt preturi mai mici pentru cartea verde, adica zero – in schimb RCA-ul este mult mai mare ca in Moldova, unde nu ajunge la 100 de euro – cel putin in acest moment.

In plus romanii cu masini inmatriculate in Romania sunt obligati sa plateasca si o taxa de drum in Republica Moldova, deci pana la urma unde e mai ieftin sa ai masina inmatriculata? Se pare ca mari diferente nu sunt, doar mari batai de cap. Mai ales ca am un prieten ziarist care si-a lasat masina in vama pentru trei luni, caci a fost o perioada cand nu aveai voie cu numere straine in Moldova mai mult de sase luni intr-un an. Acum sincer sa fiu, nu mai stiu care este situatia, insa poate la o trecere prin vama am sa ma interesez mai sigur.

All-Moldova

Informatii recente: