Anvelope-VARA-Anvelope-IARNA-sau-Anvelope-All-Season-–-Ce-alegem-Large

CASCO e NUL daca anvelopele de pe masina nu sunt adecvate sezonului!

RCA-Ieftin


Anvelopele sunt cele care asigura traiectoria, franarea, viteza, dar si siguranta masinii. Este esential cu alte cuvinte sa alegi anvelopele potrivite pentru masina ta.

Inainte de a alege anvelopele potrivite pentru masina ta, trebuie sa stii un lucru important – CASCO e NUL daca anvelopele de pe masina nu sunt adecvate sezonului! Sa alegi anvelope in functie de anotimp este un lucru foarte important. Nu se recomanda deloc sa circuli intreg anul cu anvelope de vara sau sa circuli intreg anul cu anvelope de iarna.

Anvelopele sunt inainte de toate cele mai importante pentru a evita accidentele si pentru a circula tu in siguranta cu intreaga familie, dar si ceilalti participanti la trafic.

Atunci cand temperaturile de afara sunt extreme, pe sosele este polei, este zapada topita sau cand temperaturile sunt foarte scazute, sub 7 grade, anvelopele nu sunt atat de performante sau atat de sigure. Daca vrei sa-ti cumperi anvelope pentru masina ta si nu stii ce sa alegi, iti putem spune ca vei gasi intodeauna calitate si preturi mici la anvelopele de vara dar si la anvelope iarna la Vadrexim.

Anvelopele de iarna au o aderenta mai buna si prezinta sculpturi in profunzime si pot evacua mai usor apa sau zapada. Si cum prezinta o aderenta mai mare si mai puternica, consuma mai putin carburant.

Anvelopele de iarna sunt proiectate pentru conditii de iarna, indiferent de conditii: aici intra sosele umede, care sunt pline de apa,  acoperite de zapada sau de gheata. Acestea au benzi de rulare si un nivel foarte  mare de cauciuc natural. In acest fel se poate reduce distanta de franare cu pana la 50%. Astfel ca, o masina standard care va fi condusa cu 50 km/h in conditii de zapada va avea nevoie de 48 de metri pentru a opri cu anvelope de vara si de doar 24 de metri cu anvelope de iarna. Un aspect la care merita sa te gandesti, asta e sigur… !
Si contrar ideilor preconcepute, anvelopele  de iarna nu se uzeaza mai repede decat cele de vara daca le folosesti doar iarna!

Anvelopele de vara sunt moderne si prezinta anumite profile pentru a privilegia linistea si confortul. Suprafata de contact cu solul este optimizata pentru a ameliora tinuta pe sosea si pentru a se diminua uzura.  Anvelopele de vara sunt cele care sunt elaborate pentru a rezista la temperaturi ridicate, fiind compuse din materiale care nu se inmoaie sau distrug din cauza caldurii. Dar, sub sapte grade devin mai tari, mai dure si isi pierd din eficienta.

Anvelopele de vara ofera cea mai buna aderenta si o manevrabilitate foarte sigura mai ales in viraje, dar si un confort la condus. In cazul in care se folosesc niste anvelope de iarna pe timp de vara se pot intampina numeroase situati neplacute,  printre care: nesiguranta, aderenta scazuta, distante de franare mari indiferent de sosea, o uzura ridicata si o degradare mai rapida a cauciucului.

Este la fel de important de stiut ca o anvelopa de vara are o compozitie diferita fata de o anvelopa de iarna. Anvelopa de iarna este compusa din cauciuc si din siliciu deci se pastreaza sub temperaturile de 7 grade o mai buna elasticitate a cauciucului. Aderenta va fi cea mai buna atat la accelerare cat si la franare. Afla mai multe de aici.

In concluzie,

Ti-am prezentat mai sus toate aceste detalii despre anvelopele de vara si iarna, dar si dezavantajele utilizarii lor in anotimpurile pentru care NU au fost proiectate, tocmai pentru a intelege de ce in caz de accident nici societatile de CASCO nu despagubesc pe acei conducatori auto iresponsabili care utilizeaza anvelope de vara iarna, sau invers, si pun in pericol nu numai pe cei din propriu autovehicul, dar si pe ceilalti participanti la trafic. Sa nu mai vorbim aici de faptul ca si politia iti va lua talonul daca esti oprit in trafic si nu ai anvelope de iarna atunci cand conditiile atmosferice si de carosabil impun acest lucru!

Informatii recente:

  • Nu sunt Informatii recente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *