Calculator Bonus – Malus la RCA

RCA-Ieftin


Probabil c ava intrebati de ce unui soferi platesc un RCA mai mic decat altii, iar pe langa factorii despre care am mai vorbit, o sa discutam acum despre coeficientii Bonus – Malus la RCA. daca initial acest sistem de calcul era valabil in Romania doar pentru asigurarea de top CASCO, iata ca din 2010 ea a fost introdusa in lege si pentru asigurarile auto RCA. In cazul acest acei doi coeficienti – sau mai degraba unul dar care ia diferite valori, intre M8 si B14 reducerile la polita RCA respectiv majorarea poate fi de la 50% si mergand pana la achitarea unei taxe RCA duble. Precum vedeti este vorba despre numarul de daune in anul precedent, deci esti cuminte, ai parte de un RCA mai mic.

Cateva specificatii, legate de reducerile acordate soferilor fara probleme. In primul rand discutam despre perioada pe care facem asigurarea RCA, daca este pe sase luni sau un an. La plata asigurarii RCA pe 12 luni beneficiati de o reducere dubla – nu ca suma cu ca nivel. Adica la aceiasi situatie, daca platesti pe sase luni te incadrezi la B1, iar daca platesti polita RCA pe 12 luni primesti un bonus la nivelul B2.

  • daca timp de 7 ani un asigurat nu a produs daune pe RCA, nivelul bonusului poate atinge chiar si 50%;

Prin urmare merita sa conduci atent, vei plati oricum mai putin, dar principalul atuu este faptul ca nu ai sa iti pui viata in pericol! Se observa din tabel ca de la B 0 poti ajunge in cazul a trei accidente direct la M8 – adica penalizarea maxima! Nu e chiar de neglijat, avand in vedere ca oricum la orice accident ai mai platit si amenda.  Iar daca ai platit anul asta mai mult, ai grija sa revii la cel putin B 0, desi sfatul meu este sa conduceti prudent. Vedeti din tabel ca daca ai ajuns la B 14, chiar si la 3 daune ramai tot pe plus, adica ajungi la B 4!

Coeficienti RCA

Informatii recente:

  • Nu sunt Informatii recente.